Bánd Község Bemutatkozása
Nagy szeretettel köszöntöm a kis bakonyi gyöngyszem, Bánd község honlapján! Itt böngészve bepillantást nyerhet kis falunk életébe. Megismerheti érdekes, néhol viszontagságos, néhol vidám múltját, mely a római korig nyúlik vissza. Bemutatjuk jelenkorunk színfoltjait, számtalan rendezvényünket, természeti értékekben igen gazdag környezetünket.
Címerünkben bizonyára felfedezte legismertebb nevezetességünket, a bándi Essegvárat. A rom a régmúlt időket felidéző, impozáns, tekintélyt parancsoló megjelenésével, a környező dombok és patakok, a csodálatos kilátás, kis hazánk egyik legvonzóbb kirándulóhelyévé tették a Bakony ezen részét.
Szent Anna templom

Büszke vagyok az itt élő emberek kitartó, áldozatos munkájára, mellyel nap, mint nap szebbé, jobbá, vidámabbá teszik ennek a szépséges falunak az életét! Örömmel tölt el, hogy békességben megfér egymás mellett sváb és magyar. A két kultúra találkozása nem ütközőpont, hanem összefonódva egy olyan színes kavalkádot alkot, mely a mai korban is értéket teremt.
Meghívom tehát a kedves Olvasót: látogasson el Hozzánk! Jöjjön el és győződjön meg saját szemével arról, milyen barátságosak, közvetlenek az itt élők, milyen pezsgő közösségi élet van, milyen gyönyörű az erdő, milyen az Aranyos patak csobogása.