Üdvözlet
Nagy szeretettel köszöntöm a kis bakonyi gyöngyszem, Bánd község honlapján! Itt böngészve bepillantást nyerhet kis falunk életébe. Megismerheti érdekes, néhol viszontagságos, néhol vidám múltját, mely a római korig nyúlik vissza. Bemutatjuk jelenkorunk színfoltjait, számtalan rendezvényünket, természeti értékekben igen gazdag környezetünket.
Címerünkben bizonyára felfedezte legismertebb nevezetességünket, a bándi Essegvárat. A rom a régmúlt időket felidéző, impozáns, tekintélyt parancsoló megjelenésével, a környező dombok és patakok, a csodálatos kilátás, kis hazánk egyik legvonzóbb kirándulóhelyévé tették a Bakony ezen részét.
Szent Anna templom

Büszke vagyok az itt élő emberek kitartó, áldozatos munkájára, mellyel nap, mint nap szebbé, jobbá, vidámabbá teszik ennek a szépséges falunak az életét! Örömmel tölt el, hogy békességben megfér egymás mellett sváb és magyar. A két kultúra találkozása nem ütközőpont, hanem összefonódva egy olyan színes kavalkádot alkot, mely a mai korban is értéket teremt.
Meghívom tehát a kedves Olvasót: látogasson el Hozzánk! Jöjjön el és győződjön meg saját szemével arról, milyen barátságosak, közvetlenek az itt élők, milyen pezsgő közösségi élet van, milyen gyönyörű az erdő, milyen az Aranyos patak csobogása.
Tűzgyújtás

 

Tisztelt Lakosság!

 

 

Az erdő- és vegetációs tüzek szempontjából a tavasz és a nyár a legveszélyeztetettebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer helyen keletkezik tűz. A szabadtéri tűzesetek legtöbbször emberi gondatlanságra vezethetők vissza, melyek természeti és anyagi károkat okozhatnak, akár emberi életet is veszélyeztethetnek.

 

Fentiek miatt a külterületen végzett égetés szabályai közül szükséges kiemelni, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet (a továbbiakban OTSZ) alapján minden külterületen végzett szabadtéri égetést (tarló, lábon álló növényzet, avar és egyéb növényi hulladék) 2015. március 5. napját követően az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltséggel engedélyeztetni kell.

 

Tűzgyújtási tilalom időszakában irányított égetés nem engedélyezhető.

 

Külterületen végzett szabadtér égetés során az alábbi feltételek betartásáról kell nyilatkozni a kérelmezőnek:

 

-          az irányított égetés során a tűz nem hagyható őrizetlenül, és veszély esetén vagy ha az irányított égetést befejezték, azt azonnal el kell oltani,

-          - az irányított égetés csak úgy végezhető, hogy az a környezetére tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen,

-          az irányított égetés befejezése után a helyszínt gondosan át kell vizsgálni, és a parázslást, izzadást-vízzel, földtakarással, kéziszerszámokkal – meg kell szüntetni,

-          tarlónak, lábon álló növényzetnek, avarnak, egyéb növényi hulladéknak minden oldalról egyidejűleg történő felgyújtása tilos,

-          tarló irányított égetésénél az égetéshez csak a tarlómaradványok használhatók fel,

-          lábon álló gabonatábla mellet tarlót égetni tilos!

 

Egy kérelmen egy darab 10 hektár vagy ennél kisebb terület égetése jelenthető be, és az első fokú eljárás lefolytatásáért fizetendő 3000,- Ft. illetéket kérelmenként kell megfizetni. A kérelmet az égetés tervezett időpontját megelőző 10. napig be kell nyújtani az illetékes tűzvédelmi hatósághoz, aki azt 5 munkanapon belül elbírálja.

Abban az esetben, ha fenti engedély nélkül végeznek külterületen égetést, vagy nem tartják be az engedélyező határozatban foglaltakat a tűzvédelmi hatóság ellenőrzést végez és meg kell indítania a tűzvédelmi hatósági eljárást, vagy helyszíni bírságot kell kiszabni a szabálytalanságot elkövetővel szemben. Fentiek alapján a szabálytalanságot elkövetővel szemben az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség 20 000-60 000,- Ft-ig terjedő tűzvédelmi bírságot szab ki, ez a helyszíni bírság összeghatára is.

 

Szabadtéri tüzek megelőzés tárgyában további információk a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján érhetők el az alábbi linken:

http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/hirek/4364-elozzuk-meg-a-szabadteri-tuzeket

Melléklet: kérelem nyomtatvány a külterületi irányított égetéshez

 

<<< Eredeti dokumentum letöltése >>>         <<< Kérelem letöltése >>>

webadmin - április 26 2016 Nyomtatás
DVD megjelent
News

Steierlein Katalin Közösségi Ház Névadó ünnepségéről készült Dupla DVD

MEGJELENT!


  

A lézer gravírozott (LightScribe) Limitált példányszámú DVD ára:

2.490.- Ft

 

A hagyományos nyomású DVD-k ára:

1.990.- Ft

 

A DVD megrendelhető közvetlenül a +36303050173 telefonsámon,

vagy az: info@bspcomputer.hu email címen.

 

A DVD-k közvetlenül megvásárolhatók a Steierlein Katalin Közösségi Ház könyvtárában.


webadmin - február 12 2016 · Részletek · 124 megnyitás ·Nyomtatás
Díszpolgár

webadmin - december 01 2015 Nyomtatás