Üdvözlet
Köszöntjük Bánd Község Híroldalán!
Projekt TájékoztatóSticky News Item

 

A projekt címe:

Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken

A projekt azonosító száma:

TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00005

A kedvezményezett neve: 

Márkó Község Önkormányzata (Konzorciumvezető Főkedvezményezett) 

Bánd Község Önkormányzata (Konzorciumi tag Kedvezményezett) 

A szerződött támogatás összege: 

279.768.293,- Ft (Márkó Község Önkormányzata: 60.997.977 Ft, Bánd Község Önkormányzata: 218.770.316 Ft)

A támogatás mértéke %-ban: elszámolható költségek 100 %-a

A projekt tervezett befejezési időpontja: 2020. 09. 15. (módosítása folyamatban)

A pályázat célja és tartalma

 

A projekt célja Márkó és Bánd településekről Veszprém város, mint megyeszékhely biztonságos hivatásforgalmi kerékpáros elérésének biztosítása, emellett a turisztikai célú hasznosítás is fontos.

 

A cél két projekt megvalósításával teljesül, párhuzamosan és összehangoltan valósul meg Márkó és Bánd községek önkormányzatainak a veszprémi közigazgatási határig tartó projektje és Veszprém MJV Önkormányzatának a belterülettől a Séd-völgyön át a márkói közigazgatási határig tartó projektje (TOP-6.4.1-16-VP1-2018-00002). Ennek érdekében a két projektben szükséges kivitelezésre a három település közös közbeszerzési eljárást indít.

 

A TOP-3.1.1-16-VE1-2017-00005 projekt keretében új kerékpárút épül Márkóhoz és Bándhoz tartozó területeken a Séd-patak jobb oldalán a meglévő gazdasági úton, majd a Séd hídjától - a jelenlegi út, bányaút nyomvonalán – folytatódik a völgyhíd után a Petőfi S. u. végéig. Ez az épített szakasz 1677,94 m hosszban épül meg, 1 sávos kialakítású vegyes forgalmú út helyenként kitérővel, 3,0 m forgalmi sáv szélességgel, 2,0 %-os burkolat oldaleséssel. A magas bevágás megtámasztására 4 szakaszon gabion támfalak épülnek, a meglévő Séd-fahíd új vasbeton kerethíddal kiváltásra kerül.

Márkó Petőfi S. utca végétől kezdődően a 8313 j. országos közúton Bánd község belterületének nyugati végéig a kerékpárút forgalomtechnikai kijelöléssel valósul meg 4400 m hosszban. Az útszakaszon közúti jelzőtáblákat helyezünk el és burkolati jeleket festünk fel.

 

Az Önkormányzatok társadalmi felelősségvállalásuknak eleget téve a beruházás részeként megvalósítják szemléletformáló kampányukat, melynek célja a kerékpáros közlekedésre ösztönzés, a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési kultúra színvonalának az emelése.

A fejlesztéssel, mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára tér nyílik az egészségesebb munkába járásra és ennek népszerűsítésére.

 

EREDETI DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

  

webadmin - március 20 2020 Nyomtatás
Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának ajánlása alapján a következőkről tájékoztatjuk önöket.

A védőnőnek a szakma szabályainak figyelembevételével rendelkezésre kell állnia. A munkavégzés lehetőleg csak a védőnői tanácsadóban történjen. Törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására.

A családlátogatások esedékessége esetén, előzetes telefonos egyeztetés történik, melynek során a védőnő eldönti, szükséges, illetve halaszthatatlan-e a család otthonában az azonnali látogatás. Ha a családban légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás, nehézlégzés) mutató egyén van, vagy tudomása van arról, hogy két héten belül fertőzött területről érkezett haza a környezetében családtag, barát, szomszéd, akivel érintkezett, akkor a személyes találkozás kerülendő. Családlátogatás csak a legszükségesebb esetben (újszülött, illetve a védőnő által szükségesnek ítélt helyzetben) történik. Szűrővizsgálatok esedékessége során is mód van a digitális eszközök használatára.

Mivel a tanácsadás során kerülni kell a sok ember egyszerre, egy helyen történő megjelenését, kiemelten fontos az előzetes időpont egyeztetés! Kérjük a gondozottakat a megbeszélt időpontok pontos betartására!

A szülői kérdőívet, a gyermek állapotát telefonon keresztül kérdezi ki a védőnő, illetve a szülői kérdőív e-mailben is visszaküldhető.

A várandós gondozás során a szükséges tanácsadás megtörténik, a további kapcsolattartásra digitális eszközök használata javasolt.

Előzzük meg a vírus további terjedésének lehetőségét, amennyire lehetséges!

Tisztelettel:

             Steigervald Zsolt                                                           Jungné Kaibás Ágota

                polgármester                                                                           védőnő

                         s. k.                                                                                        s.k.

  

webadmin - március 17 2020 · 0 hozzászólás · 157 megnyitás ·Nyomtatás
Lakossági felhívás
News

Tisztelt Lakosság!

 

A kialakult koronavírus helyzetre tekintettel a Márkói Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás rendje módosul.

 

Az ügyfélszolgálat Bándon szünetel, a Márkói Közös Hivatal székhelyén (Márkón) az alábbiak szerint tartunk ügyfélszolgálatot:

 

Az ügyintézők jórészt otthonról végeznek majd munkát, kivéve amelyekhez a hivatali jelenlét szükséges. Naponta egy fő köztisztviselő mindig a hivatalban tartózkodik és 14 óráig fogadja az ügyfelek telefonos kéréseit, e-mail kéréseit, amelyeket a munkaidő végéig a kolléganőknek továbbít.

Telefon: 88-504-014

E-mail: onkormanyzat@marko.hu

 

Személyes ügyintézésre időpont egyeztetést követően van lehetőség.

 

 

Bánd, 2020. március 16.

 

 

 

Steigervald Zsolt                                                                               dr. Láng Zsanett

   polgármester                                                                                           jegyző

 

  

webadmin - március 16 2020 Nyomtatás
COVID19 Orvosi Tájékoztató

Kedves Pácienseink!

A kialakult járványügyi helyzet miatt a következő javaslatokat teszem a rendelésekkel kapcsolatban:

  1. Lázas köhögős beteg (főleg időpont nélkül) ne jöjjön be a rendelőbe! Ha interneten kérnek időpontot, megjegyzésbe feltétlen írják be panaszaikat, vagy telefonon kérjenek időpontot! Időpontkérésre 12-14 óra közt van lehetőség a márkói rendelő vonalas számán: 06-88 / 271-682. Hétfőn és szerdán ezen felül még egy kolléganőm (Nagyné Balázs Adrienn) 8-10 közt tudja fogadni a hívásokat.
  2. Akinél felmerül koronavírus fertőzés gyanúja, maradjon otthonában, és telefonon kérjen segítséget! Nem a háziorvos fogja megvizsgálni, mivel nem rendelkezik sem megfelelő diagnosztikai eszközökkel, sem védőfelszereléssel!
  3. 60 éven felüli pácienseknek azt javaslom, hogy csak a halaszthatatlan vizsgálatok ügyében keressék fel a rendelőt, és lehetőleg ne üljenek a váróteremben hosszú ideig időpont nélkül! Átmeneti megoldásként keresem a lehetőségét annak, hogy egy délelőtti külön rendelési időt szánok a krónikus betegek ellátására, gyógyszerírásra. Egyben kérem őket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra gyógyszerírásuk időpontját, mert lehet, hogy hosszabb előjegyzés is ki fog alakulni erre az opcióra! Lehetőségük van még emailben jelezni igényüket a rendelő címén: marko.orvosirendelo@gmail.com
  4. Iskolai, óvodai igazolás ügyében olyan gyermek pácienseknél, akinek jó általános állapota nem indokolja a sürgős orvosi vizsgálatot, kérem a szülőket, hogy emailben jelezzék a már fent hivatkozott címen! A dokumentált emailes megkeresést követően utólag is fogom igazolni hiányzásukat!
  5. A márkói váróterembe kézfertőtlenítőt helyeztünk ki. Javaslom megfelelő használatát! Jelenleg adományozás útján került ki, amit ez úton is köszönünk a lakosság nevében! A folyamatos működtetése jelenleg nincs biztosítva, így szívesen fogadunk adomány formájában kézfertőtlenítőt!
  6. Kérjük a higiéniai szabályok fokozott betartását! A náthás, köhögős betegek zsebkendőbe tüsszentsenek, köhögjenek, és azt haladéktalanul dobják el! Aki teheti, szájmaszk viselésével óvja a környezetében levőket! Kerüljük az üdvözlés kontaktussal járó formáit (kézfogás, puszi)!

Kérem a pácienseink türelmét! Biztosan lesznek nehezen megoldható helyzetek, de vegyék figyelembe, hogy a meglevő forrásainkat kell a leghatékonyabban használni!

  

webadmin - március 14 2020 · 0 hozzászólás · 27 megnyitás ·Nyomtatás
Kutak bejelentése
News

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy kihirdették a Magyar Közlönyben azt a törvénymódosítást, ami alapján

2020. december 31-ig lehet

vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül bejelenteni Magyarországon a 2018. december 21. napját megelőzően engedély nélkül létesített kutakat.

  

webadmin - január 01 2019 · Részletek · 274 megnyitás ·Nyomtatás
Bándi Kerékpárps Csapat

Kedves Bándiak!

 

Szeretném mindenkinek figyelmébe ajánlani a "Spirit of Balaton" élmény és teljesítménytúrát.

Időpont: 2018 július 7

HA LENNE RÁ IGÉNY, AKÁR CSAPATBAN IS INDULHATNÁNK!

Javasolt CSAPATNÉV: BÁND FACT (Fanatic Cycling Team).

Jelentkezéseteket várom a: +36303050173 telefonon vagy az info@bspcomputer.hu email címre!

"Eredeti felhívás és több információ a "View Full Story" alatt olvasható.

webadmin - június 25 2018 · Részletek · 458 megnyitás ·Nyomtatás
Kerékpár Akció


További információkért keresse fel a <<<bspcomputer.hu>>> partner weboldalunkat, a FARÁDY BIKE kerékpáro boltot Veszprémben a Pipacs utcában, vagy a <<<faradykerekpar.hu/>>>

webadmin - június 01 2018 · Részletek · 419 megnyitás ·Nyomtatás
Új rendeletek és módosítások
Downloads

A "rendeletek" menüpont alatt új dokumentumok váltak elérhetővé!

Dokumentum letöltés illetve megtekintés a "Dokumentumtár"-ban, vagy ITT!

 

- Adórendelet módosítás.pdf

"Bánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

11/2016 (XI.25.) önkormányzati rendelete a helyi adókról szóló

8/2014. (IX.30.) önkormányzati rendeletének módosításáról"

  

webadmin - november 28 2016 · Részletek · 1288 megnyitás ·Nyomtatás